Senaps- och honungs- dressing

Dressing med svenska smaker till somrig färskpotatissallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk majonnäs
  • 1 msk honung - flytande
  • 1,5 dl rapsolja
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 kruka koriander
  • 4 svartpepparkorn - hela
  • 3 kryddpepparkorn - hela
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda äggula, senap och vinäger i en bunke. Vispa med elvisp 2-3 min.

  2. Tillsätt majonnäs och honung och fortsätt att vispa. Häll försiktigt ner rapsoljan i en tunn stråle under vispning.

  3. Finhacka dill och koriander, blanda ner i dressingen.

  4. Krossa de hela kryddorna i en mortel och krydda dressingen med peppar och salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!