00000

En god blandning av senap, apelsin och rosmarin marinerar kalkonen och smaksätter även kålsallad och sås. Kalkonfiléerna marineras bara en timme, men får ändå en god kryddig smak och blir dessutom mycket saftiga.

För 4 personer

Ingredienser

kalkonfiléer (600 g)

Marinad

2 msk senap stark, grov
2 msk dijonsenap
1 dl apelsinsaft pressad
0,5 tsk apelsinskal rivet
2 msk rosmarin färsk, repad
1 tsk salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Sås

0,5 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 msk senapsmarinad
1 dl vispgrädde
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk rosmarin färsk, repad
0,5 krm vitpeppar nymald

Kålsallad

200 g savojkål 1 klyfta
2 rödlökar små
2 msk senapsmarinad
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Till servering

ugnsrostad klyftpotatis

Senaps- och apelsinmarinerad kalkon – gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll av 3 msk av marinaden i en skål och spara till kålsallad och sås. Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.
  2. Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden. Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 minuter, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 minuter under folie.
  4. Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 minuter. Smaka av med rosmarin och peppar.
  5. Skär kalkonfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.