00000

Senap med honung, apelsin och pistaschnötter är trevligt att ge bort. Köp, eller leta i ditt kökskåp, efter fina glasburkar och glas. Det blir en extra present när senapen är slut.

För 2 dl:

Ingredienser

1,5 dl senapspulver, Colmans
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 apelsin
0,5 dl pistaschnötter, utan skal
0,75 dl honung
0,5 dl strösocker
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt

20 minuter + 20 minuter att svälla + 1 dygn i kyl

Senap med honung, apelsin och pistaschnötter – gör så här:

  1. Blanda ihop senapspulver och mjöl. Koka upp vattnet och häll det över senapsblandningen. Låt stå och svälla ca 20 min.
  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Finhacka nötterna.
  3. Blanda senapsblandningen med honung, socker, olja, vinäger och salt och vispa kraftigt med elvisp till en slät senap. Rör i apelsinskal och nötter. Låt stå och mogna i kylen ca 1 dygn före servering.
Fler recept med: Jul, Sås och marinad