00000

Semmelmuffins med kaffekräm går snabbt att göra. Muffins som fylls med len kaffekräm.  

För 12 muffins:

Ingredienser

100 g smör
0,5 tsk kardemummakärnor
3,5 dl vetemjöl, (210 g)
2 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk

Kaffekräm:

150 g choklad, mörk (70  %)
150 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljpulver, äkta
1 msk snabbkaffepulver, eller espressopulver
0,5 msk vatten
3 äggulor

Garnering:

florsocker

30 minuter + 20 minuter i ugn

Semmelmuffins med kaffekräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i smör och mjölk och vänd ner mjölblandningen.
  2. Fyll muffinsformar av papper, ställda på i en muffinsplåt, till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.
  3. Kaffekräm: Finhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver tills blandningen är ljus och porös. Blanda kaffepulvret med vattnet. Vispa ner choklad, kaffe och äggulor i smörblandningen.
  4. Skär av ett lock på muffinsen. Spritsa eller bred på kaffekrämen. Toppa med locken och pudra över lite florsocker.

 

Fler recept med: Bakelser, Bakning