Semmelglass

4.74.74.74.74.7

Semmelglass - en ljuvligt gräddig glass med smak av semla. Här behövs det ingen glassmaskin!

För 10 glasskulor:

Ingredienser

1 ägg
2 äggulor
1 dl strösocker
1 krm kardemummakärnor, nystötta
2 dl mjölk, (3 %)
2,5 dl vispgrädde
100 g mandelmassa
ev glasstrutar

10 minuter + tid i frys eller glassmaskin

Semmelglass – gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och kardemumma lätt. Vispa ner mjölken.
  2. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hård. Rör ner äggblandningen i grädden. Riv mandelmassan grovt och blanda ner.
  3. Häll smeten i en form och ställ i frysen. Rör om med 20–30 min mellanrum tills glassen är fryst. Servera direkt eller spara i frysen till servering. Hemgjord glass blir hård när den fryser, så ta fram den ca 20 min före servering och låt tina lite.