Semmelbollar

4.24.24.24.24.2

Fantastiskt goda små semmelbollar. Alla semmelsmaker i praktiskt chokladbollsformat. Tack för fettisdagens godaste recept Mia Öhrn!

För 20-25 bollar:

Ingredienser

125 g mandelmassa
1 tsk kardemummakärnor
75 g smör, rumsvarmt
1 msk strösocker
3 dl havregryn
3 msk vispgrädde

Garnering:

0,5 dl florsocker

15 minuter + 30 minuter i kyl

Semmelbollar – gör så här:

  1. Grovriv mandelmassan. Stöt kardemummakärnorna grovt i en mortel. Arbeta ihop alla ingredienser med händerna eller i matberedare.
  2. Rulla bollar av smeten och låt stelna i kylen ca 30 min.
  3. Rulla bollarna i florsocker strax före servering.

Hållbarhet. Bollarna håller 1–2 veckor om de förvaras i kylen.

 

Fler recept med: Bakning, Godis, Semlor