00000

Njut av en snabb semla. Snabbakade semmelbullar med bakpulver blir klara på en kvart ugnen. Gör dem små och fyll semlorna så snart de kallnat.

För 14 - 15 stycken

Ingredienser

1 ägg
0,75 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma, malen
50 g smör, rumsvarmt
0,75 dl grädde

Fyllning:

100 g mandelmassa, riven
100 g mandelmassa, riven
1-1,5 msk mjölk
1 tsk citronskal, rivet
florsocker

Små snabba semlor  – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 15 bullformar på en plåt.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  3. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret i klickar och grädden.
  4. Spritsa eller klicka ut smeten i bullformarna. Släta till ytan med en vattensköljd sked.
  5. Grädda i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
  6. Skär ett snitt genom bullen ner mot botten, så det bildas en ficka. Eller skär av ett lock.
  7. Blanda riven mandelmassa med mjölk till en smidig massa. Smaksätt ev med rivet citronskal. Vispa grädden.
  8. Bred lite fyllning i bullfickan och spritsa eller klicka på vispgrädde. Avsluta med florsocker.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Semlor