Semitorkade tomater

Recept på semitorkade tomater. Små körsbärstomater och pärltomater är bäst att torka. De håller två veckor i kyl när de täcks med olivolja.

Ingredienser

  • 500 g tomater - små
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Halvera tomaterna. Bred ut dem tillsammans med oskalad vitlök och rosmarin på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Torka/ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 6 timmar. Öppna och släpp ut fukten några gånger de första timmarna.

  3. Lägg tomater, vitlök och rosmarin i en glasburk och häll på olja så att det täcker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!