Semifreddo med choklad, maränger och ananassalsa

Om glassen får stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering blir den riktigt krämig och god.

Av Tom Sjöstedt.

15 min + minst 2 timmar i frysen

Semifreddo med choklad, maränger och ananassalsa

1. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa gulorna med sockret tills de är vita och pösiga. Vispa grädden.

2. Hacka nötter, choklad och maränger. Blanda ihop alla ingredienserna.

3. Klä 8 kaffekoppar med plastfolie. Häll i smeten och frys ca 2 timmar.

4. Skala och halvera ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär ananasen i tärningar. Kärna ur och skiva chilin. Blanda alla ingredienser till salsan.

5. Hacka chokladen till garnering. Lägg ut semifreddon på ett uppläggningsfat ca 15 min före servering. Klicka på salsan och garnera.

Recept från