Semmellängd

Recept på semmellängd. Prova mandelmjöl till fyllningen i stället för mandelmassa.
Recept på semellängd
Recept på semellängd Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk kardemumma - stött
  • 1 krm salt
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 25 g smör

Pensling

  • ägg

Fyllning

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarm, 37°. Häll mjölken över jästen och tillsätt socker, kardemumma, salt och mjölet blandat med hjorthornssalt. Arbeta ihop till en ­smidig deg. Klicka i smöret och arbeta in det. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i åtta bitar. Forma degen till släta bullar. Lägg dem glest i rad på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i nedre ­delen av ugnen ca 10 min. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

  4. Fyllning: Blanda mandelmjöl och florsocker. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig massa. Vispa grädden till ett fast skum, lägg den i en spritspåse med slät tyll.

  5. Skär av ett lock på alla bullar. Klicka mandelmassa på varje bulle. Spritsa på grädde. Lägg på locket och pudra över florsocker före servering.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!