Selleri- och potatissoppa

Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g brotselleri - 1 bit
  • 6 potatisar
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 msk smör
  • 7,5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 100 g lax - kallrökt

Dillsticks

  • 0,5 baguette
  • 0,5 baguette
  • 0,75 dl dill - hackad
  • 5,5 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala selleri och potatis. Skär dem i cm-stora bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör 1-2 min. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningarna.

  2. Låt soppan koka tills grönsakerna är mjuka, 10-12 min. Mixa soppan i en matberedare eller med mixerstav till en slät soppa. Tillsätt matlagningsgrädde, salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skär baguetten i 8 skivor på snedden och lägg på en plåt. Blanda dill, olja och salt och bred det på bröden. Ställ in plåten i mitten av ugnen och stek bröden ca 5 min.

  4. Servera soppan med strimlad lax, dillvippor och spröda dillsticks.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!