Sejburgare

Med en matberedare är denna rätt både snabblagad och väldigt uppskattad. Burgarna får en asiatisk ton av koriander, lime och sweet chili.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl korianderblad - i kruka
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 msk limesaft - pressad
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 2 msk smör

Tillbehör

  • sallad
  • salladslök
  • cocktailtomater
  • gräddfil
  • sweet chilisås
  • 2 ciabattabröd

Gör så här

  1. Mixa sejfilé och salt till en fast boll. Tillsätt övriga ingredienser, utom smör och mixa till en slät massa.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Forma fiskfärsen med fuktade händer till burgare. Stek dem på medelstark värme 2-3 min på var sida till fin färg.

  3. Dela och halvera ciabattabröden. Grilla dem i våffeljärn eller rosta dem. Lägg sallad på brödets underdel, sejburgare, skivad salladslök och klyftade cocktailtomater. Ringla slutligen på gräddfil och sweet chilisås. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!