Sej med tapenade

En snabblagad fiskrätt, med doft av Medelhavet, som går bra att göra på färska eller frysta filéer. Sejen går bra att byta ut mot annan fisk. Tapenaden har en härlig sälta som tränger in i fisken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl tapenade - från burk
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • potatis - pressad
  • citronklyftor
  • gräslök - finskuren

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smörj en ugnssäker form med lite av olivoljan. Skölj och skär purjon i tunna skivor. Skär tomaterna i tunna skivor. Fördela purjon i formen och lägg på tomatskivorna. Salta 1/2 tsk och peppra.

  3. Salta fisken med 1/2 tsk och bred ett lager tapenade på varje filé och fördela dem i formen. Droppa över olivolja.

  4. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med pressad potatis och citronklyfta. Strö över gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!