Sej med pocherat ägg
Ingredienser
- 2 sejfiléer - (à 150 g)
- 0,5 tsk salt
- 2 ägg
- 200 g spenat
- 2 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör - + 50 g
Gör så här
-
Sätt ugnen på 150°. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Strö över salt. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min.
-
Koka upp vatten i en kastrull. Knäck äggen, ett i taget, och låt dem glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 7 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
-
Ansa spenat och salladslök. Skär löken i ca 4 cm långa bitar. Skala och finhacka vitlöken.
-
Fräs spenat och lök i 1 msk smör ca 1 minut. Smält 50 g smör i en kastrull.
-
Fördela spenatfräset på tallrikar. Lägg på fisken och toppa med de pocherade äggen. Skeda över det smälta smöret. Servera gärna med nykokt potatis.