55555

Sej med pocherat ägg är en snabblagad middagsrätt där äggulan sakta rinner ner i smöret och gör det såsigt och gott.

För 2 personer:

Ingredienser

2 sejfiléer, (à 150 g)
0,5 tsk salt
2 ägg
200 g spenat
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör, + 50 g

25 minuter

Sej med pocherat ägg – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Strö över salt. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Knäck äggen, ett i taget, och låt dem glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 7 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Ansa spenat och salladslök. Skär löken i ca 4 cm långa bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Fräs spenat och lök i 1 msk smör ca 1 minut. Smält 50 g smör i en kastrull.
  5. Fördela spenatfräset på tallrikar. Lägg på fisken och toppa med de pocherade äggen. Skeda över det smälta smöret. Servera gärna med nykokt potatis.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter, Sej