Sej med pocherat ägg

Sej med pocherat ägg är en snabblagad middagsrätt där äggulan sakta rinner ner i smöret och gör det såsigt och gott.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 sejfiléer - (à 150 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 200 g spenat
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör - + 50 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Strö över salt. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Koka upp vatten i en kastrull. Knäck äggen, ett i taget, och låt dem glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 7 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

  3. Ansa spenat och salladslök. Skär löken i ca 4 cm långa bitar. Skala och finhacka vitlöken.

  4. Fräs spenat och lök i 1 msk smör ca 1 minut. Smält 50 g smör i en kastrull.

  5. Fördela spenatfräset på tallrikar. Lägg på fisken och toppa med de pocherade äggen. Skeda över det smälta smöret. Servera gärna med nykokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!