Sej med fetaost

Recept på sej med fetaost. Rätten kan förberedas till och med punkt 3 och förvaras i kylskåp innan den tillagas i ugn.
Annika Bjerner
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 2 tomater
  • 200 g fetaost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk dill - hackad

Tillbehör

  • potatis - kokt, eller ris
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skiva tomaterna och lägg på fisken. Smula över fetaosten.

  3. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 5 min. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda i dill och häll såsen över fisken.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris, och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!