Sej med blomkålsris, rostade tomater och hasselnötter

Rostad tomat- och vitlöksstekt sej med blomkålsris och hasselnötter är snabblagad vardagsmat. De söta tomaterna släpper vätska i ugnen och tillsammans med vitlökssmöret från fisken bildar det en god sky till rätten. Blomkålsris är ett nytt spännande tillbehör som ersätter ris eller potatis. 
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g sejfilé - färsk i portionsbitar, MSC- märkt
  • 400 g körsbärskvisttomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g blomkålsris
  • 1 gul lök
  • 1 dl hasselnötter - rostade och hackade
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fördela tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över 1/2 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skala och pressa vitlöken och blanda med 25 g smör. Bred smöret över fisken och lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen till 56-58° innertemperatur, ca 10 min.

  3. Skala och finhacka löken och fräs den i 1/2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt blomkålsriset och stek vidare ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Strö hasselnötter över fisken och servera med blomkålsris, yoghurt och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!