Sej med blomkålsris, rostade tomater och hasselnötter
Ingredienser
- 600 g sejfilé - färsk i portionsbitar, MSC- märkt
- 400 g körsbärskvisttomater
- 1 vitlöksklyfta
- 250 g blomkålsris
- 1 gul lök
- 1 dl hasselnötter - rostade och hackade
- olivolja
- smör
- salt
- svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 2 dl yoghurt - turkisk
- 50 g bröd - per person
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Fördela tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över 1/2 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
-
Skala och pressa vitlöken och blanda med 25 g smör. Bred smöret över fisken och lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen till 56-58° innertemperatur, ca 10 min.
-
Skala och finhacka löken och fräs den i 1/2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt blomkålsriset och stek vidare ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
-
Strö hasselnötter över fisken och servera med blomkålsris, yoghurt och bröd.