44444

Dragon är en klassisk ingrediens i fransk bearnaisesås. Passar också riktigt bra till vit fisk.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g sejfilé
1 tsk salt, + 2 krm
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippa persilja
3 kvistar dragon
3 skivor formfranska
75 g smör
1 msk vitvinsvinäger
4 tomater

Tillbehör:

800 g färskpotatis, kokt

10 minuter + 15 minuter i ugn

Sej med bearnaisesmak – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö över 1 tsk salt och peppar.
  2. Hacka persilja och dragon. Smula sönder brödet. Rör smöret smidigt.
  3. Blanda i örter, bröd, vinäger och 2 krm salt. Klicka smeten på fisken. Halvera tomaterna och lägg dem runt fisken. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min.
  4. Servera fisken med tomater och potatis.