Sej Burritos

Här har smaker från hela världen blandats i en kryddig fyllning i mellanstora vetetortillas. Rätten har lite hetta men också sötma och syrlighet. Servera som huvudrätt eller som förrätt eller vickning då räcker rätten till dubbelt så många personer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g sejfilé
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 msk mango chutney
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 rödlök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cocktailtomater - i ask
  • 2 avokado
  • 0,5 dl basilika - hackad
  • 1 tsk salt
  • 8 vetetortillas
  • 2 dl ost - riven

Tillbehör

  • sallad - av rucola, mango och papaya

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka av sejfilén. Skär bort bröstbenen genom att skära ett snitt på vardera sidan om benraden. Skär filén i mindre kuber.

  2. Blanda pressad lime, mango chutney, spiskummin, salt, två tredjedelar av olivoljan och sambal oelek i en skål. Vänd ner fisktärningarna och låt stå.

  3. Skala och hacka rödlök och vitlöksklyfta.

  4. Skölj och halvera tomaterna, kärna ur och skala avokadofrukterna och dela dem i centimeterstora tärningar. Blanda med hackad basilika och salt.

  5. Hetta upp en stekpanna och låt lök och vitlök fräsa i lite olivolja några minuter under omrörning. Tillsätt fisken med marinaden och låt puttra i 2-3 min. Blanda fiskfräset med tomat och avokado.

  6. Lägg ut vetetortillas på en bänk, fördela fyllningen, rulla samman och lägg efterhand i en ugnssäker form. Strö över riven ost och gratinera i ca 10 min tills osten fått färg. Servera genast med sallad av t ex rucola, mango och papaya.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!