Segmjuka rödbetskakor med choklad och tahini

Segmjuka kakor med rödbeta och dadlar, som passar bra tillsammans med sesamsmaken i tahini. Naturligt glutenfria.
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Kak

  • 1 rödbeta - liten (75 g)
  • 0,5 dl kokosolja
  • 6 dadlar - färska, utan kärnor
  • 2,5 msk honung
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm himalayasalt - (rosa salt)

Garnering

  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär rödbetan i tärningar. Koka den mjuk i vatten. Låt rinna av.

  2. Smält kokosoljan. Mixa rödbeta, dadlar, honung, tahini och kokosolja tills det är helt slätt i en mixer eller matberedare (här är vår favorit).

  3. Blanda havre-, mandel- och potatismjöl med bakpulver och salt. Tillsätt rödbetsblandningen och blanda runt.

  4. Forma degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills kakorna fått fin färg. Låt kallna på galler.

  5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna, låt stelna. Förvara kakorna i kylen.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!