00000

Segmjuka kakor med rödbeta och dadlar, som passar bra tillsammans med sesamsmaken i tahini. Naturligt glutenfria.

För 20 kakor:

Ingredienser

Kakingredienser:

1 rödbeta, liten (75 g)
0,5 dl kokosolja
6 dadlar, färska, utan kärnor
2,5 msk honung
2 msk tahini
2 dl havremjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm himalayasalt, (rosa salt)

Garnering:

100 g mörk choklad, (70 %)

15 minuter + 15 minuter i ugn

Rödbetskakor med choklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär rödbetan i tärningar. Koka den mjuk i vatten. Låt rinna av.
  2. Smält kokosoljan. Mixa rödbeta, dadlar, honung, tahini och kokosolja tills det är helt slätt i en mixer eller matberedare (här är vår favorit).
  3. Blanda havre-, mandel- och potatismjöl med bakpulver och salt. Tillsätt rödbetsblandningen och blanda runt.
  4. Forma degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills kakorna fått fin färg. Låt kallna på galler.
  5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna, låt stelna. Förvara kakorna i kylen.
Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Kakor och bullar