00000

Limestängerna är lätta att baka många av. Härligt sega och lite kolaaktiga. Grädda dem inte för länge, de ska hellre vara sega än knapriga.

För 1 60 kakor

Ingredienser

Sega limestänger

150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
1 1/2 lime, rivet skal + 2 tsk pressad saft
3 1/2 dl vetemjöl (210 g)
1 msk vaniljsocker
2 tsk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 dl flagad mandel

20 min + 12 min i ugn

Sega limestänger

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och sirap mjukt och smidigt med elvisp. Tillsätt limeskal och limesaft. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och rör ner detta i smeten. Arbeta samman till en deg.

2. Dela degen i fyra bitar och forma dem till ca 2 cm breda rullar på mjölad arbetsbänk. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lätt med handen och räffla dem med en gaffel. Fördela mandeln över rullarna.

3. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna ca 5 min och skär sedan längderna i sneda kakor.