3.93.93.93.93.9

Sega havrerutor är segmjuka kakor som nästan smälter i munnen.

För 32 kakor:

Ingredienser

5 dl vetemjöl, (300 g)
5 dl strösocker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250 g smör
1 dl sirap, ljus
2 ägg

15 minuter + 15 minuter i ugn

Sega havrerutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.
  2. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–18 min. Den ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den har svalnat.

Recept Saga Arneng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar