4.64.64.64.64.6

Scrambled eggs California är en variant på scrambled eggs som är härligt krämig och smakrik.

För 4 personer:

Ingredienser

8 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
4 salladslökar
1 röd chili, t ex spansk peppar
25 g vattenkrasse
2 msk olivolja
2 paket bacon, (à 140 g)

Tomatsallad:

400 g körsbärstomater, olika färger och former
1 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

25 g vattenkrasse

25 minuter

Scrambled eggs California – gör så här:

  1. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Ansa och finstrimla löken. Halvera, kärna och finstrimla chilin. Hacka krassen.
  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och blanda med olja, flingsalt och peppar.
  3. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt skivorna rinna av på ett hushållspapper.
  4. Fräs lök och chili i olja i en stekpanna. Tillsätt äggsmeten och rör runt tills äggen är krämiga. Vänd i krassen och häll upp äggröran på ett fat. Toppa med tomatsallad och bacon. Garnera med krasse.
Fler recept med: Ägg och mejeri