Scotch eggs är klassiskt pubsnack – krämigt ägg inbakat i korvfärs med smak av salvia och muskot. Servera med en god ale och kvällen är räddad!

För 6 ägg

Ingredienser

Scotch eggs

6 + 2 ägg
300 g färsk salsiccia eller annan färsk korv
300 g fläskfärs
2 msk finhackad salvia
1 krm mald muskot
1 msk worcestersås
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 dl ströbröd
1 liter rapsolja

Tillbehör

engelsk senap
worcestersås

1 timme

Scotch eggs

  1. Lägg 6 ägg i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud ca 4 min. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Skala äggen.
  2. Dra bort skinnet från korven och smula sönder inkråmet. Blanda korvinkråm och fläskfärs tillsammans med salvia, muskot och worcestersås. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till sex lika stora bollar.
  3. Tryck ut färsen på plastfolie till runda plattor, ca 12 cm i diameter. Lägg äggen på färsen och forma färsen försiktigt runt äggen med hjälp av plastfolien.
  4. Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta, 150–160 grader. Vispa upp 2 ägg. Rulla bollarna i ägg och sedan i ströbröd. Vänd bollarna ytterligare en gång i ägg och sedan i ströbröd.
  5. Fritera bollarna i oljan ca 8 min, tills färsen är genomstekt.
  6. Servera äggen varma eller kalla tillsammans med engelsk senap och worcestersås.