Scotch eggs

Scotch eggs är klassiskt pubsnack – krämigt ägg inbakat i korvfärs med smak av salvia och muskot. Servera med en god ale och kvällen är räddad!
Tove Nilsson

Scotch eggs

  • 6 ägg - + 2
  • 300 g salsiccia - färsk, eller annan färsk korv
  • 300 g fläskfärs
  • 2 msk salvia - finhackad
  • 1 krm muskot - mald
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl ströbröd
  • 1 l rapsolja

Tillbehör

  • engelsk senap
  • worcestershiresås

Gör så här

  1. Lägg 6 ägg i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud ca 4 min. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Skala äggen.

  2. Dra bort skinnet från korven och smula sönder inkråmet. Blanda korvinkråm och fläskfärs tillsammans med salvia, muskot och worcestersås. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till sex lika stora bollar.

  3. Tryck ut färsen på plastfolie till runda plattor, ca 12 cm i diameter. Lägg äggen på färsen och forma färsen försiktigt runt äggen med hjälp av plastfolien.

  4. Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta, 150–160 grader. Vispa upp 2 ägg. Rulla bollarna i ägg och sedan i ströbröd. Vänd bollarna ytterligare en gång i ägg och sedan i ströbröd.

  5. Fritera bollarna i oljan ca 8 min, tills färsen är genomstekt.

  6. Servera äggen varma eller kalla tillsammans med engelsk senap och worcestersås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!