Gör scones och focaccia – samtidigt. Blir underbart gott.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 pkt sconesmix påse
1,5 dl vatten
0,5 burk svarta oliver
1 kvist färsk rosmarin
1 nypa flingsalt

Tillbehör

1 msk god olivolja
1 nypa flingsalt

Recept: Scones-focaccia

  1. Blanda mixen med vatten till en deg. Platta ut den till en platta, lika stor som stekpannan, och nagga med en gaffel.
  2. Hetta upp stekpannan till medelvärme, utan fett, och lägg i degen.
  3. Tryck ner oliverna, strö över rosmarinbarr och lite flingsalt.
  4. Stek brödet 2–3 min på varje sida.
  5. Pensla olivolja på det färdiga brödet och strö över ytterligare lite flingsalt.
  6. Servera brödet när det fortfarande är ljummet och doppa i lite extra olivolja.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Matbröd, Övrigt