00000

Blanda lite grovriven parmesan i sconesen. Det ger fin smak.

För 1 sconesrundel

Ingredienser

1,5 dl vetemjöl 90 g
0,5 dl grahamsmjöl 30 g
1 krm salt
1 tsk bakpulver
25 g smör
1 dl lättyoghurt mild
2 msk parmesanost riven

Scones – enkelt och snabbt recept

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver i bunke eller matberedaren.
  3. Tillsätt smör i klickar, yoghurt och ost och blanda eller kör hastigt ihop till en deg.
  4. Lägg degen på bakplåtspapper på plåt. Platta ut degen till ca 15 cm i diameter med mjölad hand. Skåra i kryss ut fyra delar. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 min.
  5. Servera bröden varma, kluvna, med lite smör på till soppan.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Matbröd, Övrigt