Scones - enkelt och snabbt recept

Blanda lite grovriven parmesan i sconesen. Det ger fin smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl - 90 g
  • 0,5 dl grahamsmjöl - 30 g
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g smör
  • 1 dl lättyoghurt - mild
  • 2 msk parmesan - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver i bunke eller matberedaren.

  3. Tillsätt smör i klickar, yoghurt och ost och blanda eller kör hastigt ihop till en deg.

  4. Lägg degen på bakplåtspapper på plåt. Platta ut degen till ca 15 cm i diameter med mjölad hand. Skåra i kryss ut fyra delar. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 min.

  5. Servera bröden varma, kluvna, med lite smör på till soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!