De här sconesen är saftiga och lättbakade och klickas ut på plåten utan minsta lilla knådning. Prova gärna att strö lite frön, kärnor eller finhackade nötter på toppen före gräddning.
För 8 scones
Ingredienser
Scones med vit choklad
50 g
vit choklad
4 dl
vetemjöl (240 g)
1 msk
strösocker
2 tsk
bakpulver
2 krm
salt
50 g
smör
2 dl
mjölk
15 min + 14 min i ugn
Scones med vit choklad – gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Grovhacka chokladen.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och smöret, skuret i tärningar, i matberedare eller för hand. Tillsätt mjölk och choklad och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka ut smeten till åtta högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt sconesen svalna på galler.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.