Liknande scones serveras på News Bar & Café vid 5:e avenyn på Manhattan och har fått inspirera till dessa krämiga scones med lite krispighet från vallmofröna. Mängden mjölk är mindre än i övriga scones.

För 8 scones

Ingredienser

5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 msk vallmofrön blå
75 g smör
1,5 dl mjölk
1 dl lemon curd
2-3 gul karamellfärg droppar

Att doppa i:

0,5 dl strösocker

Recept: Scones med lemoncurd och vallmo

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vallmofrö i en bunke.
  2. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller en gaffel. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Rör ut lemon curd med karamellfärg till en slät kräm. Vänd försiktigt ner lemon curd i den smuliga degen.
  3. Häll upp 1/2 dl strösocker på en tallrik. Med 2 skedar tar du ut ditt antal scones i klickar som efter hand doppas i strösocker. Lägg vartefter på bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.