00000

Njut av sconesen nygräddade! Påläggen passar både stora och små.

För 3 bröd:

Ingredienser

6 dl vetemjöl, (360 g)
1 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
2 dl mjölk

Pensling:

ägg

Garnering:

0,5 dl hampafrön
0,5 dl solrosfrön

15 minuter + 12 minuter i ugn

Scones med hampa- och solrosfrön – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Hacka ihop de torra ingredienserna och smöret, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i tre bitar. Forma varje degbit till en rund boll. Klappa ut bollarna till platta kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Brunch, Frukost, Jul, Matbröd, Övrigt