Scones med hampa- och solrosfrön

Njut av sconesen nygräddade! Påläggen passar både stora och små.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl - (360 g)
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl mjölk

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 0,5 dl hampafrön
  • 0,5 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Hacka ihop de torra ingredienserna och smöret, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i tre bitar. Forma varje degbit till en rund boll. Klappa ut bollarna till platta kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!