Saftiga scones – grundrecept

Gott grundrecept på scones. Ha gärna i lite finrivet äpple vilket gör sconesen saftigare.

25 min

Scones – grundrecept

  1. Sätt ugnen på 200° (180° i varmluftsugn).
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt 
i en skål.
  3. Skär smöret i mindre bitar och smula 
ner det i bunken med mjölade fingrar.
  4. Skala och finriv äpplet. Blanda med mjölken och tillsätt till mjölblandningen.
  5. Platta ut degen på mjölad bänk (ca 2 cm tjock). Ta ut scones med ett glas (ca 5 cm i diameter för 12 bitar) eller skär bitar med mjölad kniv.
  6. Lägg sconesen på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Baka mitt i ugnen 12–15 min. Servera.

 

Fler recept på scones:

Här nedan hittar du fler goda recept och variationer på scones. Om du inte får nog – titta gärna in på vår systersajt tidningen Hembakat för ännu fler sconesrecept!

Recept från /LagaLätt