Scones – servera dem ljumna med sylt och färskost!
Scones
- 1 l vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 150 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
Gör så här
-
Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet ner i en bunke.
-
Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i mat beredare.
-
Tillsätt sockret och ägget blandat med mjölken. Arbeta samman till en deg, späd ev med lite mera mjölk om det behövs.
-
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en ca 1 1/2 cm tjock platta. Ta ut rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
-
Lägg sconesen på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 min.