Scones är godast ljumna med smör eller clotted cream, hårdvispad grädde och sylt. Njut scones till frukost eller brunch.

För 25 scones

Ingredienser

Scones

1 l vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl mjölk

Scones – gör så här:

  1. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet ner i en bunke.
  2. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i mat beredare.
  3. Tillsätt sockret och ägget blandat med mjölken. Arbeta samman till en deg, späd ev med lite mera mjölk om det behövs.
  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en ca 1 1/2 cm tjock platta. Ta ut rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
  5. Lägg sconesen på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12 – 15 min.