Scones – servera dem ljumna med sylt och färskost!

Scones är godast ljumna med smör eller clotted cream, hårdvispad grädde och sylt. Njut scones till frukost eller brunch.
Allt om Mat

Scones

  • 1 l vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet ner i en bunke.

  2. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i mat beredare.

  3. Tillsätt sockret och ägget blandat med mjölken. Arbeta samman till en deg, späd ev med lite mera mjölk om det behövs.

  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en ca 1 1/2 cm tjock platta. Ta ut rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.

  5. Lägg sconesen på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!