Sbrisolona

En torr venetiansk kaka som är lätt att göra och passar till recioto.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 185 g vetemjöl
  • 70 g polenta - majsgryn
  • 150 g sötmandel
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 citron - finrivet skal
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda vetemjöl, polenta, två tredjedelar av sötmandeln, socker och citronskal i en matberedare, kör en kort stund så att allt blandas och nötterna blir hackade. Finfördela smöret däri och tillsätt ägget och kör snabbt ihop till en lite smulig deg.

  3. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lätt till en stor rundel. Tryck ner resten av sötmandlarna.

  4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min. Låt kallna och bryt den sedan i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!