4.34.34.34.34.3

Savoykålsallad med stekta fikon och äpplen är en frisk sallad med varm frukt, valnötter och ädelost.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

400 g savojkål
1 msk olivolja
1 + 1 tsk flingsalt
1 granatäpple
4 juläpplen
2 msk smör
1 dl valnötter
1 msk honung
0,5 tsk svartpeppar, nymald
4 fikon, färska
140 g ädelost

Valnötsvinägrett:

1 dl valnötsolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
1 krm salt

30 minuter

Savoykålsallad med stekta fikon och äpplen – gör så här:

  1. Vinägrett: Vispa ihop alla ingredienser.
  2. Finstrimla kålen och krama den mjuk med olja och 1 tsk flingsalt. Halvera och peta ut kärnorna ur granatäpplet.
  3. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Stek äppelkyftorna hastigt i smör tillsammans med valnötterna. Krydda med 1 tsk flingsalt och peppar. Ringla över honung och skaka om pannan.
  4. Lägg savoykålen på ett fat och fördela de varma äpplena och valnötterna över.
  5. Skär fikonen i klyftor. Smula ädelosten över kål och äpplen och skeda över vinägretten. Garnera med granatäppelkärnor och fikonklyftor. Servera direkt.