Savojkålsrullar med tomatsås – vegetariska kåldolmar

Recept på vegetariska kåldolmar. Kåldolmar precis som du vill ha dem – fräscht gröna och fyllda med bulgurfyllning med mynta. Välj om du vill göra vår heta tomatsås  eller ta en genväg med färdig tomatsås.
Tove Nilsson
Foto: ©Magdalena Bujak - stock.adobe.com

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 myntakruka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 savojkålshuvud

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Plocka och strimla myntan.

  3. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan 1 min. Tillsätt bulgur, sambal oelek, crème fraiche och vinäger. Salta, peppra och tillsätt myntan. Håll varmt.

  4. Skär av rotstocken på savojkålen. Lossa 8 blad och låt dem koka 30 sek i kastrullen.

  5. Skär bort det grövsta av rotänden på kålbladen. Fyll varje blad med bulgurfräs. Rulla ihop till rullar.

  6. Värm tomatsåsen och servera till rullarna.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!