Savojkålsrullar med tomatsås – vegetariska kåldolmar

Recept på vegetariska kåldolmar. Kåldolmar precis som du vill ha dem – fräscht gröna och fyllda med bulgurfyllning med mynta. Välj om du vill göra vår heta tomatsås  eller ta en genväg med färdig tomatsås.

30 min

Savojkålsrullar med tomatsås

  1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Plocka och strimla myntan.
  3. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan 1 min. Tillsätt bulgur, sambal oelek, crème fraiche och vinäger. Salta, peppra och tillsätt myntan. Håll varmt.
  4. Skär av rotstocken på savojkålen. Lossa 8 blad och låt dem koka 30 sek i kastrullen.
  5. Skär bort det grövsta av rotänden på kålbladen. Fyll varje blad med bulgurfräs. Rulla ihop till rullar.
  6. Värm tomatsåsen och servera till rullarna.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till dina kåldolmar: Servera kåldolmarna på ett tjusigt fat. Gå till serveringsfatet här!

Recept från /LagaLätt