Savojkålslaw

00000

Äpple och kummin smaksätter savojkålsalladen. Den passar utmärkt till julskinkan.

För 10 person(er)

Ingredienser

0,5 savojkålshuvud
1 l vatten
2 tsk salt
2 dl turkisk matyoghurt, fetthalt 10%
0,5 dl majonnäs
1 äpple
0,5 dl russin
0,5 dl valnöt, rostade i en torr panna
1 msk kummin, hel
1 tsk honung
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Savojkålslaw – gör så här:

  1. Finstrimla kålen. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i kålen, rör om och häll i ett durkslag. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Pressa vätskan ur kålen. Blanda matyoghurt och majonnäs. Kärna ur äpplet och dela det på mitten. Skär i tunna skivor och vänd ner dem i såsen tillsammans med kål, russin, valnötter, kummin och honung. Smaka av med salt och peppar.