00000

Fräsig kål passar till mycket – fisk och kyckling, som topping på en soppa eller som grönt pålägg på en macka.

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 savojkålshuvud
1/2 rödlök
1 morot
1 msk olivolja
1 msk smör
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 min

Savojkåls- och morotsragu

  1. Plocka bort de yttersta bladen på savojkålshuvudet och skär bort rotstocken. Strimla kålen, skölj den ordentligt under rinnande vatten.
  2. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten. Kyl kålen i kallt vatten för att avstanna kok­ningen, låt rinna av väl.
  3. Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten.
  4. Fräs löken i oljan i en kastrull 2 min utan att den får färg.
  5. Tillsätt kål och morot och låt fräsa 2 min. Smaksätt med smör, vinäger, salt och peppar.

Den här rätten fungerar bra tillsammans med:

  • Gös
  • Torsk
  • Abborre
  • Lax
  • Fläskfilé
  • Kyckling
  • Kalkon