Savojkål- och köttfärsfräs med äpple och timjan

En god och nyttig vardagsrätt med svenska smaker. Kokt potatis, knaperstekt baconströssel och lingon passar perfekt till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 250 g savojkål
  • 1 gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 msk Maizenamjöl
  • 4 dl vatten
  • 1,5 msk kalvfond - koncentrerad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 äpple

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • lingon - rårörda

Gör så här

  1. Finstrimla och knaperstek bacon, ställ det åt sidan.

  2. Ta bort de yttersta grövre bladen på savojkålen. Finstrimla kålen. Skala och finhacka löken. Bryn lök, nötfärs och timjan i smör och olja i en rymlig panna, t ex en sauteuse. Lägg i kålen och låt den fräsa med ca 1 min. Tillsätt maizenamjöl utrört i vattnet och kalvfond. Salta och peppra. Låt puttra ihop på svag värme ca 3 min.

  3. Fintärna äpplet och rör ner det i fräset och strö över baconet. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!