Savojdolmar med chilicrème

Smakrikt kallt tillbehör som passar till det mesta, där inte grädd- eller mejeribaserade såser ingår. Ett härligt sällskap till lax. Gravad, rimmad, rökt, stekt, kokt eller grillad. Beräkna 2-3 dolmar per person, beroende på vad som serveras till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 savojkålsblad - stora

Fyllning

  • 2 msk pinjenötter
  • 250 g kesella - 10 %
  • 2 msk sweet chilisauce
  • 1,5 tsk honung - flytande
  • 0,75 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära - färsk riven
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk olja - till pensling

Gör så här

  1. Skölj kålbladen. Halvera dem längs med bladnerven och skär bort den. Koka bladen i lättsaltat vatten 1-2 min. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av noga på hushållspapper. Vänd bladen, så att baksidan med alla nerver kommer uppåt.

  2. Fyllning: Rosta pinjenötterna utan matfett i torr het stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt.

  3. Blanda kesella, pinjenötter, sweet chili sauce, honung, soja, ingefära och vitlök. Smaka av med salt. Fyllningen behöver en viss sälta för att balansera syran i kesellan.

  4. Bred ut fyllningen på bladen och rulla ihop. Låt stå svalt till serveringen. Strax före serveringen penslas dolmarnas ovansida med olja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!