I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

På endast 10 minuter gör du sommarens godaste allroundmarinad! Med ingredienser som vitlök, balsamicovinäger, honung och soja kan det inte bli annat än lyckat!

För 4 portioner

Ingredienser

Allroundmarinad

1 vitlöksklyfta
1 msk ingefära, färsk riven
1/2 chili, röd
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
1/2 dl honung
1/2 dl soja
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk balsamicovinäger

GÖR SÅ HÄR

1. Riv vitlöksklyftan fint, blanda med de övriga ingredienserna.

2. Marinera köttet i en plastpåse i kylen. Marineringstiden är beroende av storleken på styckningsdetaljen. Räkna med en marineringstid på 30-60 minuter för små och tunna detaljer. Hela stekar behöver marineras ca ett dygn. Tänk på att ta fram köttet en stund innan grillningen så att det inte är kylskåpskallt vid tillagning.