Satayspett med nudlar

Ordet Satay är för många namnet på en söt och mustig jordnötssås. Fast egentligen betyder Satay grillat kött eller kyckling, på spett. Och ofta äts det med just den milda såsen av kokosmjölk, jordnötter chili, tamarind, citrongräs, vitlök, galanga och kaffir lime.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé - skärs i långa smala bitar
  • 1 påse Santa Maria Thai Satay Chicken Spice Mix
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 10 grillspett
  • 1 burk Santa Maria Thai Satay Sauce
  • 1 förp Santa Maria Thai Premium Egg Noodles
  • olja - eller smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda kryddmix, olja och vatten och marinera kycklingen i cirka 1 timme.

  2. Trä upp kycklingen på spett och grilla eller stek några minuter.

  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  4. Häll lite sataysås på varje spett och servera tillsammans med nudlarna och en grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!