Satayspett med mangoris

Ordet Satay är för många namnet på en söt och mustig jordnötssås. Fast egentligen betyder Satay grillat kött eller kyckling, på spett. Och ofta äts det med just den milda såsen av kokosmjölk, jordnötter chili, tamarind, citrongräs, vitlök, galanga och kaffir lime.
Allt om Mat

Satayspett

  • 1 påse Santa Maria Thai Satay Chicken Spice Mix
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 500 g kycklingfilé - tunt skivad
  • 10 grillspett
  • 1 burk Santa Maria Thai Satay Sauce
  • olja - eller smör till stekning

Mangoris

  • 1 mango - färsk skär i tärningar
  • 1 kruka koriander - färsk
  • 1 lime
  • salt - ev lite

Satayspett

  1. 1. Blanda kryddmix, olja och vatten och marinera kycklingen i cirka 1 timme.

  2. Trä upp kycklingen på spett och grilla eller stek några minuter.

Mangoris

  1. Koka jasminriset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Tärna en färsk mango samt hacka en kruka färsk koriander.

  3. Blanda i mango och koriander när jasminriset är färdigt och pressa över saften från en lime. Salta efter smak.

  4. Servera mangoris och Satay spett tillsammans med en klick Satay Sauce.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!