30 minuter + 30 minuter i kyl
Sataysallad med kyckling, papaya och jordnötssås – gör så här:
- Putsa och skär kycklinglårfilén i 1 x 1 cm stora tärningar. Blanda olja, ingefära, gurkmeja, koriander, pressad vitlök och socker i en plastpåse. Lägg i kycklingtärningarna och blanda väl. Låt det marinera i kylen ca 30 min.
- Sataysås: Skala och riv ingefäran. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål, mät till ca 1 msk. Skala och pressa ner vitlöken. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås och mixa till en slät sås.
- Skala gurkan och halvera den. Kärna ur och skär den i halvmånar. Skala, kärna ur och tärna papayan. Ansa och strimla salladslöken.
- Stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt.
- Varva sallad, gurka, groddar, papaya, salladslök, grovhackade jordnötter och koriander i en stor skål eller på tallrikar.
- Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Rör samman chili, lime, socker och fisksås tills sockret lösts upp. Häll dressingen över salladen.
- Toppa med kycklingen och ringla över sataysåsen.