Satay med jordnötssås

Grillspett med jordnötssås är alltid lika populärt. Köttet kan vara kycklingfilé, fläskfilé eller oxfilé. Det Skärs i tunna strimlor och får ligga i en marinad. Vår lättgjorda jordnötssås kan göras mer eller mindre het beroende på hur mycket currypasta du tillsätter. Såsen kan göras helt klar dagen innan; den blir bara godare när den får stå och mogna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé - oxfilé eller kycklingfilé

Marinad

  • 2 tsk thai red curry pulver - (Kockens)
  • 1,5 tsk svartpeppar
  • 4 msk olja - neutral
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk råsocker

Jordnötssås

  • 100 g jordnötter - finhackade
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 tsk currypasta - räd
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk fisksås

Tillbehör

  • jasminris
  • sallad

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 10 cm långa bitar och Skär sedan varje bit i ca 6 strimlor. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner köttet däri minst 1 timme i rumstemperatur men gärna längre upp till ett dygn i kylskåp.

  2. Jordnötssås: Finhacka jordnötterna gärna i matberedare. Koka upp kokosmjölk, currypasta, socker, citron, fisksås och jordnötter. Låt sjuda men inte stormkoka utan lock ca 40 minuter.

  3. Blötlägg gärna träpinnarna ca 30 min i kallt vatten. Sätt ugnen på grill 250°.

  4. Trä upp köttet på spetten. Grilla det högt uppe i ugnen ca 4 min på var sida.

  5. Servera med ris och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!