DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GoGreen

Sashimilax med japanlinser

Sashimi är japanska för ”stucket kött” och är ofta den första rätten i en japansk måltid. Traditionellt är sashimi ansedd att vara den finaste maträtten i det japanska köket och japanerna själva anser att man bör äta sin sashimi innan andra starka smaker har påverkat smaksinnet. Vi gillar att servera den med marinerade linser!

15 min

Sashimilax med japanlinser

Så här lagar du receptet:

1. Krydda laxen rikligt med salt, peppar och sesamfrön. Stek sedan laxen ca 1 min på varje sida och förvara den kyld medan du gör resten av receptet.

2. Koka linserna al dente (ca 5 min).

3. Rosta sesamfröna i en stekpanna.

4. Blanda de kokta linserna med chili, ingefära, sesamfrön och skivad vårlök i en bunke.Smaka av med citron och soja.

5. Skiva upp laxen och lägg på linssalsan, toppa med koriander.

Recept från