Sashimi - rå fisk

Sashimi är middagens höjdpunkt i en formell japansk måltid och det kan tyckas märkligt att den minst tillagade rätten är den finaste, men det säger mycket om den japanska matkulturen. Det är hela tiden det naturliga, färska som står i centrum. Det ställer stora krav på råvaran. Välj gärna en medelstor fisk, äldre exemplar kan bli trådiga i köttet. Använd alltid pinfärsk fisk och frys den minst 48 timmar, för att ta död på eventuella parasiter. Skär fisken när den halvtinat så får man lättare tunna skivor. Fisken serveras vackert skuren och med strimlad rättika och avokado.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g pinfärsk rå fisk - gös, lax eller tonfisk

Tillbehör

  • soja - eller Ponzusås
  • wasabi
  • rättika - tunt strimlad
  • avokado

Gör så här

  1. Det beror helt på vilken typ av fisk man använder och hur dess kött är beskaffat när man ska skära upp den. Den vanligaste tekniken är att man skär med kniven lätt lutad bakåt från höger sida av filén. På så vis kan man bestämma hur tjocka skivorna ska bli. Vanligast är 3-5 mm tjocka. Serveras med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!