30 minuter
Sashimi på röding med rättika och gurka – gör så här:
- Skala och finstrimla rättikan. Lägg i kallt vatten i kylen ca 1 timme.
- Skär bort skinnet från rödingen och skär den rakt över i ca 1 cm tjocka skivor. Spara skinnet.
- Hetta upp oljan till 160°. Fritera skinnet i oljan ca 2 min, tills det är krispigt. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg algerna i kallt vatten. Ansa och finstrimla salladslöken. Ansa och tunnskiva rädisorna. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
- Låt algerna rinna av och fördela dem på tallrikar. Lägg på rättika, salladslök, rädisor och gurka. Lägg fisken ovanpå. Bryt rödingskinnet i bitar och lägg på tallrikarna. Klicka rommen på skinnen. Strö över pepparrot och servera med soja, gari och wasabi.