Sashimi på röding med rättika och gurka

Recept av Frida Ronge på sashimi på röding med rättika och gurka. Sashimi betyder helt enkelt att råvaran serveras rå och skivad. Använd en vass kniv och skär fisken i ett snitt per skiva.

Vill du träffa Frida Ronge? Kom till Sthlm Food & Wine-mässan där hon bjuder på på fantastiska maträtter i Allt om Mat:s monter! 

30 minuter

Sashimi på röding med rättika och gurka – gör så här:

  1. Skala och finstrimla rättikan. Lägg i kallt vatten i kylen ca 1 timme.
  2. Skär bort skinnet från rödingen och skär den rakt över i ca 1 cm tjocka skivor. Spara skinnet.
  3. Hetta upp oljan till 160°. Fritera skinnet i oljan ca 2 min, tills det är krispigt. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Lägg algerna i kallt vatten. Ansa och finstrimla salladslöken. Ansa och tunnskiva rädisorna. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  5. Låt algerna rinna av och fördela dem på tallrikar. Lägg på rättika, salladslök, rädisor och gurka. Lägg fisken ovanpå. Bryt rödingskinnet i bitar och lägg på tallrikarna. Klicka rommen på skinnen. Strö över pepparrot och servera med soja, gari och wasabi.

 

Fler recept av Frida Ronge:

Recept från