Sashimi på röding med rättika och gurka
Ingredienser
- 1 bit rättika - (ca 10 cm)
- 200 g rödingfilé - (som varit fryst 2 dygn), med skinn, benad för hand
- 5 dl rapsolja
- 25 g dulsealger
- 1 salladslök
- 2 rädisor
- 1 bit gurka - (ca 5 cm)
- 50 g rödingrom - eller forellrom
- 2 msk pepparrot - finriven
Tillbehör
- japansk soja
- gari
- wasabipasta
Gör så här
-
Skala och finstrimla rättikan. Lägg i kallt vatten i kylen ca 1 timme.
-
Skär bort skinnet från rödingen och skär den rakt över i ca 1 cm tjocka skivor. Spara skinnet.
-
Hetta upp oljan till 160°. Fritera skinnet i oljan ca 2 min, tills det är krispigt. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
-
Lägg algerna i kallt vatten. Ansa och finstrimla salladslöken. Ansa och tunnskiva rädisorna. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
-
Låt algerna rinna av och fördela dem på tallrikar. Lägg på rättika, salladslök, rädisor och gurka. Lägg fisken ovanpå. Bryt rödingskinnet i bitar och lägg på tallrikarna. Klicka rommen på skinnen. Strö över pepparrot och servera med soja, gari och wasabi.