Sashimi på lax

Till sashimi är det viktigt att laxen är alldeles pinfärsk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - (som varit fryst minst 2 dygn)

Marinad

  • 0,5 dl öl - mörkt (t ex porter)
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk soja - japansk
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 krm ingefära - mald
  • 1 msk lime - pressad

Sallad

  • 1 msk sesamfrön - + 1 msk sesamfrön
  • 250 g rättika
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 msk lime - pressad
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 8 bröd - skivor mörkt osötat grovt
  • 1 msk soja - japansk

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar som är ca 2 x 4 cm.

  2. Blanda öl, teriyakisås, soja, sesamolja, ingefära och limesaft i en bunke.

  3. Lägg laxen i marinaden och och marinera 6-8 timmar i kylen.

  4. Sallad: Rosta sesamfröna i torr stekpanna, passa noga. Finstrimla rättikan, gärna med mandolin, och strimla sedan skivorna. Blanda rättika med sesamolja, limesaft, 1 msk rostade sesamfrön och salt.

  5. Kantskär brödet och skär det i 4 x 4 cm stora bitar. Fördela sallad och lax på bröden. Strö över rostade sesamfrön och droppa soja över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!