Sashimi på lax med ingefära

Servera ingefära- och laxsashimi till förrätt med färsk babyspenat eller späda salladsskott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g laxfilé - färsk, utan skinn och ben
  • 4 msk gari - (inlagd ingefära)
  • 0,25 noriblad - (torkat sjögräs)

Sås

  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja

Garnering

  • 2 - 3 msk sesamfrön - rostade

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 1 x 1 cm stora kuber. Strimla garin. Klipp noribladen i smala strimlor.

  2. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Vänd ner laxtärningarna och låt marinera i kylskåp ca 15 min.

  3. Fördela laxen på tallrikar. Strö över gari- och noristrimlor och sesamfrön.

  4. Gari är sötsur, tunt skivad och inlagd ingefära, ett klassiskt tillbehör till sushi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!