Saras saffranspasta

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor - med skal
  • 170 g krabbmixpinnar - i lag
  • 200 g sparris - färsk grön
  • 2 msk smör
  • 0,25 g saffran
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymalen
  • 0,5 dl dill - hackad

Tillbehör

  • rucolasallad
  • 300 g pasta

Gör så här

  1. Skala räkorna. Låt krabbmixpinnarna rinna av. Skär dem i bitar. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten 3–4 min. Den kortare tiden för tunna stjälkar, den längre tiden för kraftigare. Skär den i bitar.

  2. Fräs smör, saffran och vetemjöl i en gryta. Späd med vatten och creme fraiche lite i taget och rör till en slät sås. Smula i buljongtärningen. Låt koka 3 min under omrörning.

  3. Lägg i räkor, krabbmixpinnar och sparris. Nu får inte såsen koka. Smaksätt med salt och peppar och blanda sist i dill.

  4. Servera med nykokt pasta och lite rucolasallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!