Sandys barbecuesås

Såsen håller sig en vecka i kylskåp.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl vatten
  • 2 msk brun farin
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i smöret ca 3 min.

  2. Tillsätt övriga ingredisenser och pressad vitlök. Låt puttra utan lock ca 20 min. Låt såsen kallna.

  3. Passar bra till allt grillat, t ex revbensspjäll, fläskkarré, hamburgare eller entrecôte.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!