Sandwich på danskt rågbröd med spiskummin, äpple och krasse

00000

Spiskummin i färskostfyllningen tillsammans med äpple förvånar och smakar fantastiskt gott.

För 16 st

Ingredienser

8 danskt rågbröd, skivor
1 äpple, gärna granny smith
150 g naturell färskost
0,5 tsk citronsaft, pressad
2 krm spiskummin
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 smörgåskrasse, ask
1 tsk olivolja

1. Lägg ut brödet på en skärbräda.
2. Skala, kärna ur och skär äpplet i tärningar.
3. Blanda äppeltärningar, färskost, citronsaft, spiskummin, dijonsenap och salt.
4. Bred blandningen på hälften av brödskivorna. Klipp över 1 ask krasse och lägg ihop skivorna. Tryck ihop ordentligt.
5. Kantskär bröden och skär varje dubbelsmörgås i 4 bitar. Lägg smörgåsarna i glas. Klipp över resterande krasse.