1. Lägg ut brödet på en skärbräda.
2. Skala, kärna ur och skär äpplet i tärningar.
3. Blanda äppeltärningar, färskost, citronsaft, spiskummin, dijonsenap och salt.
4. Bred blandningen på hälften av brödskivorna. Klipp över 1 ask krasse och lägg ihop skivorna. Tryck ihop ordentligt.
5. Kantskär bröden och skär varje dubbelsmörgås i 4 bitar. Lägg smörgåsarna i glas. Klipp över resterande krasse.
Sandwich på danskt rågbröd med spiskummin, äpple och krasse
Spiskummin i färskostfyllningen tillsammans med äpple förvånar och smakar fantastiskt gott.
För 16 st
Ingredienser
8 | danskt rågbröd, skivor |
1 | äpple, gärna granny smith |
150 g | naturell färskost |
0,5 tsk | citronsaft, pressad |
2 krm | spiskummin |
1 tsk | dijonsenap |
2 krm | salt |
2 | smörgåskrasse, ask |
1 tsk | olivolja |